Το ΓΕΛ Καλαμπάκας στην Βιομηχανία Γάλακτος ΤΥΡΑΣ Α.Ε. (ΟΛΥΜΠΟΣ) για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius – 1st visiting to TYRAS (OLYMPOS) company

Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στην ΤΥΡΑΣ Α.Ε. η 1η επίσκεψη της ομάδας εργασίας των μαθητών που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius με τίτλο «Enterprising Young Europeans» και που υλοποιείται από το Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας.

Η επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας αλλά και στο εξωτερικό, επιλέχθηκε ως η πλέον κατάλληλη να επισκεφτούν και να ενημερωθούν οι μαθητές μας για θέματα επιχειρηματικότητας, σχεδιασμού παραγωγής, marketing και advertisement (διαφήμιση) κλπ.

Οι επισκέψεις που έχουν προγραμματιστεί είναι συνολικά 3 (τρεις). Οι 2 πρώτες θα γίνουν από τους μαθητές του ΓΕΛ Καλαμπάκας και τους καθηγητές τους και η τελευταία από τους ευρωπαίους συμμαθητές τους και τους καθηγητές που τους συνοδεύουν .

Το θέμα της πρώτης επίσκεψης ήταν η παρουσίαση γενικά της επιχείρησης, το όραμα και ο σχεδιασμός τής παραγωγής της.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν λεπτομερέστατα από τον κ. Αθανασούλα και την κ. Κατσαμπέκη πώς η επιχείρηση με γνώση, εμπειρία, μεράκι και αγάπη για τον χώρο της γαλακτοκομίας και τυροκομίας έφτασε να είναι μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στο κλάδο της ,με πολύ μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Επίσης πώς μπορούν να συνδυαστούν άριστα οι επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες, η τεχνογνωσία, η παράδοση και ο σεβασμός προς τον καταναλωτή. Εντυπωσιάστηκαν ακόμη με την πληροφορία πως στον Βιολογικό καθαρισμό των εγκαταστάσεων ΤΥΡΑΣ Α.Ε εφαρμόζεται πρωτοποριακή μέθοδος παραγωγής πράσινης ενέργειας (βιοαέριο) από τα λύματα του τυρόγαλου, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος.

OΔιευθυντής του ΓΕΛ Καλαμπάκας κ. Δημοσθένης Σταυράκης οι καθηγητές κ.κ Δερεκενάρης Γ., Αρδανιώτης Χ.,Καλκάνη Μ. και οι μαθητές του Ευρωπαϊκού προγράμματος COMENIUS του σχολείου, ευχαριστούν θερμά: την ΤΥΡΑΣ Α.Ε και συγκεκριμένα

Τον κ. Αθανασούλα και την κ. Κατσαμπέκη από το προσωπικό της επιχείρησης (υπεύθυνοι R.&D.) για την άριστη συνεργασία , οργάνωση ,ξενάγηση , ενημέρωση, και εν γένει φιλοξενία των μαθητών που έφυγαν με άριστες εντυπώσεις από την επιχείρηση των αδελφών Σαράντη.

Επίσης τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Δ. Σακελαρίου και τον αντιδήμαρχο κ. Ι. Ζαρόπουλο που στηρίζουν και ενισχύουν με κάθε τρόπο παρόμοιες δραστηριότητες των μαθητών του σχολείου μας.

Advertisements
This entry was posted in Our "godfather" company. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s